Fasttv.net på 20 orter under 2005

Via ett avtal med nätoperatören IP-only blir ip-tv från Fasttv.net tillgänglig för 90 procent av de svenska hushållen. Men först ut blir storstäderna och de 20 största beräknas ha täckning vid årets slut.

Bonnierägda Fasttv.net lanserar i februari sin Mediaportal i Sverige som levereras både via stadsnäten och adsl. Via bredbandet ska Fasttv leverera tv-innehåll från svenska och europeiska kanaler och ge användaren frihet att välja det som passar för varje hushåll. Via bredbandsjacket och tv-apparaten kan man dessutom hyra filmer från SF Anytime, surfa på internet samt läsa e-post i tv-rutan. Allt detta sköts med den medföljande fjärrkontrollen via tv:n.

Täckning

Via ett avtal med nätoperatören IP-only blir tjänsten tillgängligt för 90 procent av de svenska hushållen. De städer som blir först ut är Karlskrona, Helsingborg, Karlstad och Vällingby och Fasttv räknar med att täcka de 20 största städerna vid årets slut.

Priset för Fasttv:s Mediaportal kommer att vara 199 kr per månad. I grundpaketet ingår 41 kanaler och andra tjänster kan därefter beställas extra.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.