Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

”Vi har fått in en bra täckning av vår planet”

Telefoni För två månader sedan släppte Tre sitt företagsabonnemang 3Världen Företag.
Och enligt Sofia Krook, ansvarig för B2B, har lanseringen varit enormt lyckad.
– Vi är jättenöjda och vi ser att det är otroligt attraktivt på marknaden, säger hon.

”Vi har fått in en bra täckning av vår planet”
Att vi blir mer mobila och globala i vårt arbete gör att våra kommunikationslösningar måste vara detsamma. Det tog Tre fasta på och i början av året lanserade man 3Världen Företag
– Uppkoppling har nästan blivit en mänsklig rättighet, sa dåvarande Trechefen Johan Johansson vid lanseringen.

I tilläggstjänsten, som företagskunder kan teckna, ingår samtal och roaming i totalt 80 länder, men även internationella samtal. Även om man inte var först med att skippa roamingavgifter utanför EU/EES – har man bredast erbjudande. Och det är något som företagskunderna gillar.
– Hela 70 procent av alla nya kunder väljer 3världen. Och det är en siffra som överträffar våra förväntningar. Vi tog fram paketeringen utifrån kundernas önskemål – så vi är glada över hur det har gått, och det är jättespännande att det gått så fort, säger Sofia Krook. 

Att det är en tjänst för de som reser mycket är enkelt att räkna ut, men Sofia säger att många kunder som gör internationella affärer uppskattar det mycket.
– Abonnemangen där tilläggstjänsten ingår fångar inte bara de som reser i jobbet, utan de även de som kommunicerar brett. Jag vet en kund som gör mycket affärer med Ryssland, och när jag mailade dem om att vi hade lanserat så fick jag svaret: Vi vet, nu firar vi med champagne”.

”Bra täckning av vår planet”

I dagsläget är det som ovan nämnt 80 länder som omfattas av avtalet. Länder som ingår är bland annat USA, Thailand, Ryssland, Japan och Kina. Och för företag är det tillgängligt för nya röstabonnemang från 35 GB och uppåt. Då ingår det fria samtal och sms till Sverige samt det land man befinner sig i, maximalt 100 GB data samt 3 000 sms och 10 samtalstimmar från Sverige till lokala nummer i övriga 3Världen-länder.

– Vi har fått in en bra täckning av vår planet, och ännu så länge ser vi inte att det kommer mycket förfrågningar om fler länder. Vi har ju bara varit igång i två månader, men vi ser kontinuerligt över vad vi kan göra. 

Sofia säger att hon själv tycker att 3Världen är en riktig identitetsprodukt.

– Vi vill vara en utmanare, så det här är rakt av vårt DNA och det är vi stolta över. Att sedan så många väljer 3Världen är en väldigt bra signal om att vi är rätt ute. Personligen är jag jätteglad över att vi kan ge det här erbjudandet, säger Sofia Krook.

Dessa länder omfattas av 3Världen (utöver länder i EU/EES)

Albanien, Argentina, Australien, Azerbajdzjan, Bangladesh, Brasilien, Chile, Colombia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Färöarna, Grönland, Guatemala, Hong Kong, Indien, Indonesien, Israel, Japan, Kanada, Kenya, Kina, Macao, Malaysia, Mexiko, Nicaragua, Nigeria, Nya Zeeland, Oman, Pakistan, Panama, Peru, Puerto Rico, Republiken Korea, Ryssland, San Marino, Saudiarabien, Schweiz, Singapore, Sri Lanka, Taiwan, Thailand, Turkiet, Ukraina, USA, Uruguay, Uzbekistan, Vietnam, Vitryssland, Zambia.
Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter