Fem frågor om Hypershield: Distribuerat skydd mest värdefullt

NÄTVERK LAS VEGAS. Intresset för att testa Ciscos Hypershield som med hjälp av ai stoppar it-attacker på ett nytt sätt har varit enormt. Här är fem snabba frågor om lösningen.

Fem frågor om Hypershield: Distribuerat skydd mest värdefullt
Foto: Cisco

En av de stora nyheterna som diskuteras under Cisco Live i Las Vegas är den nya säkerhetslösningen Hypershield. Cisco säger att Hypershield har ett helt nytt sätt att skydda företag genom att sätta en ”sköld” över misstänkta sårbarheter.

Lösningen presenterades i april och blir allmänt tillgänglig i augusti. Telekom idag fick en pratstund med Raj Chopra, som är produktansvarig på Ciscos säkerhetsenhet.

Hur många kunder använder Hypershield nu sedan lanseringen i april? 

– Vi satte upp ett mål att få 20 kunder i beta, som vi kallar private preview. Sedan sa vi det borde gå att få in 50 stycken. Vi fick 260 den första veckan, och vid den tidpunkten sa våra ingenjörer stopp.

Så hur många kunder har det?

– Det släpps publikt i augusti och finns inte ens på prislistan nu. Men det är tiotals som använder det nu och det är för att vi valt att stoppa där – inte på grund av bristande intresse. Det är inte intressant för oss att få flera 100 personer som säger samma sak i denna fas.

Vad har återkopplingen varit hittills? 

– Det är tre personer i verksamheten som behöver samarbeta för att driva detta. En är den som har infrastrukturen, en är säkerhetspersonen som skapar policys och en är SOC-individen som reagerar på incidenter. Mycket fokus måste läggas på hur dessa tre personer samarbetar inom verktyget.

När Ciscos Tom Gillis under keynoten berättar om Hypershield lyfter han tre användningsområden för lösningen:

1. Autonom segmentering. Med hjälp av AI kan Hypershield dynamiskt skapa och justera segmenteringspolicyer, vilket förbättrar säkerheten genom att isolera olika delar av applikationen.

2. Distribuerat skydd. Systemet skyddar automatiskt sårbarheter och sätter en ”sköld” över sårbarheten medan den uppdateras i bakgrunden.

3. Mjuk AI-uppdatering. Med hjälp av lokal AI görs kontroller av mjukvaruuppdateringar och policyändringar innan de automatiskt körs ut när de godkänts av AI:n. Övergången kan därmed hanteras utan att störa produktionsmiljön.

Under keynoten med Tom Gillis nämndes tre användningsområden. Vilket har de som är med i betan varit mest nöjda med? 

– Från ett funktionsperspektiv är det distribuerade skyddet det mest värdefulla eftersom det har direkta resultat. Det som överraskar mest är möjligheten att systemet kalibrerar sig självt med uppdateringarna.

Vilket har varit svårast att utveckla av de tre? 

– Lika svåra! Det handlar om ingenjörsproblem som man bryter ner i mindre delar – och så löser man de små problemen allt eftersom.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.