Ferry roar i telefonkön

Talsvar Din plats i kön är nummer ... 15. Det slipper man höra hos Storuman Energi som istället låter skidskyttestjärnan Björn Ferry berätta om hemorten, sig själv och företagets tjänster medan man väntar.

Ferry roar i telefonkön

Under sin aktiva karriär, som avslutades förra säsongen, gjorde Björn Ferry sig känd som dels en skidskytt i världsklass och dels en man med oslagbar svada. Båda sakerna är något som hemorten Storumans elbolaget Storumans Energi drar nytta av när de bytt ut sin vanliga automatisk telefonist mot Ferrys röst.

Han presenterar sig artigt när man ringer företagets växel på nummer 0951-10335 och beroende på hur länge man får vänta hinner han berätta både om sina idrottsliga framgångar och energibolagets erbjudanden.

– Det går väldigt bra för oss nu och vi får mycket nya kunder, så kötiden ligger runt sex minuter just nu, säger Nils-Gunnar From, vd på Storuman Energi.

En lunchidé

Idén att låta Ferry ge röst åt företaget kläcktes när de båda herrarna lunchade tillsammans och ett manus sattes snabbt ihop.

– Det gick fort att få det på plats, Björn är ju van att prata, säger Nils-Gunnar From som tänker behålla Ferry i kön så länge som möjligt, minst ett halvår.

Han konstaterar att den till invånarantalet lilla kommunen har fostrat massor av idrottsstjärnor som tillsammans samlat ihop hela 30 VM- och OS-medaljer och förhoppningen är att någon ny stjärna kan ta över efter Björn Ferry.

– Björns fru Heidi har till exempel gott om medaljer i armbrytning. Jag tror att vi har satt en ny trend som fler kommer att följa efter. Det är inget kul att sitta i telefonkö men på det här sättet blir det en trevligare upplevelse att vänta, säger en nöjd Nils-Gunnar From.

Fast det där med att man slipper höra vilken plats i kön man har stämmer inte riktigt, Ferry berättar det också med jämna mellanrum.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.