Fick pris för bästa ip-telefoni

Ip-telefonipriset delades ut på Grand Hotel i samband med konferensen Ip-telefonidagen/UC´08.
Vinnare i de tre kategorierna är Örebro läns landsting, Volvo IT och Samtrans, som har visat upp lönsamma, lyckade och innovativa ip-telefoniprojekt.

Fick pris för bästa ip-telefoni

Priset är ett samarbete mellan Telekom idag och Ip-teleforum, som arrangerar Ip-telefonidagen. Det delades ut för första gången 2007.

Juryn, som har tagit emot nomineringar sedan i höstas, bestod av Jukka Ristijärvi, Telemanagement, Johan Dahl, Starc Consulting, Christian Elfström, Ip-teleforum och Stefan Eriksson, Telekom idag.

”Se på processen”

Prisutdelningen ägde direkt efter den stora vd-paneldebatten i Vinterträdgården på Grand Hotel.

Samtrans och Bo Nersing vann priset för mest innovativa applikation. Örebro läns landsting, med telechefen Björn Emmerik, kammade hem utmärkelsen för bästa implementering. Volvo IT och Phia Bjuhr, som är ansvarig för rösttjänsterna, belönades för bästa ROI.

Samtliga pristagarna på podiet passade på att tacka sina kollegor och Phia Bjuhr, Volvo IT, avslutade med att ge rådet till de församlade åhörarna att lära sig kommunikationsbehoven i affärsprocessen och att vinsten inte alltid behöver räknas i sparade kronor utan hellre i ökad produktivitet.

Fördjupande läsning

Läs mer om ip-telefoniprojekten i Örebro läns landsting och hos Volvo IT. Se länkar nedan.

Fakta

Juryns motiveringar

Bästa implementering: Örebro Läns Landsting, Björn Emmerik

”Örebro Läns Landsting står mitt i migreringen till ip-telefoni, men där finns inga rapporter om driftstörningar, missnöjda användare eller spräckta budgetar.

Framgången handlar mer om organisation än teknik. Receptet är tydliga ansvarsområden, gediget förarbete och lugnt tempo – parat med stenkoll på nätverket.

Här läggs en solid grund för morgondagens integrerade tjänster, till nytta för anställda och vårdtagare inom Örebro Läns Landsting.”

–––

Mest innovativa applikation: Samtrans, Bo Nersing

”Samtrans vågar tänka nytt trots att telefonin är hjärtat i verksamhetsflödet. Det har banat väg för flexibilitet och integration med andra it-system. Resultatet har visat sig direkt i nya och effektivare arbetssätt.

Integrationen har Samtrans enkelt kunnat göra själva, tack vare valet av en liten, svensk leverantör av ip-telefoniväxlar. Ett vågat beslut för en verksamhetskritisk tillämpning, som kanske ger en fingervisning om i vilken riktning utvecklingen är på väg.”

–––

Bästa ROI: Volvo IT, Phia Bjuhr

”Volvo IT bygger en ip-telefoniplattform för att kunna erbjuda avancerade men även differentierade tjänster på global basis. Genom ett helhetsgrepp över telefonin och infrastrukturen uppnår de stora samordningsvinster.

Att så omfattande investeringar betalar sig redan inom ett år visar på kraften i att ta helhetsgrepp över företagskommunikationen. Samtidigt har Volvo IT lagt grunden för unified communications, där siktet är inställt på tjänster som omvandlar verksamheten och skapar värde för slutkunderna.”

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.