Tre finalister tävlar om att bli Sveriges digitaliseringskommun

digitalisering I början av nästa år får vi veta vilken kommun som är bäst på att använda sig av digitaliseringens möjligheter för att utveckla verksamheten.

Tre finalister tävlar om att bli Sveriges digitaliseringskommun

Tre kommuner har valts ut för en sista jurygranskning när Sveriges digitaliseringskommun 2021 ska utses. Det är Sundsvalls kommun, Upplands-Bro kommun och Växjö kommun som har lyckats ta sig hela vägen till finalen.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår unika digitala Premium-tjänst öppen bara för prenumeranter.
  • Ett nischat nyhetsbrev för just ditt intresseområde; Professional eller Contact Center.
  • Full tillgång till vår digitala kunskapsbank med över 16 000 artiklar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

De tre kommunerna kommer nu att genomgå en djupare granskning där juryn undersöker utvecklingsarbetet och resultatet av digitaliseringsarbetet. Vilken kommun som vinner avslöjas i mars 2022 i samband med Kvalitetsmässan.

Får rådgivande roll i DIGG

Nytt för i år är att den vinnande kommunen kommer att ingå som ledamot i Myndigheten för digital förvaltnings rådgivande organ.

Organisationerna bakom utmärkelsen är Sveriges Kommuner och Regioner, DIGG (Myndigheten för digital förvaltning), Regeringskansliet, IT&Telekomföretagen, Microsoft, Telia, Vinnova och Kvalitetsmässan.

För att ta hem utmärkelsen Sveriges digitaliseringskommun måste man kunna visa att man använt sig av digitaliseringens möjligheter för att utveckla verksamheten, demokratin och kommunen som helhet.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.