Finansdirektören lämnar Ericsson nästa år

branschen Efter sju år i koncernledningen lämnar Carl Mellander företaget under 2024.

Finansdirektören lämnar Ericsson nästa år

Carl Mellander kommer att lämna sin tjänst som finansdirektör på Ericsson i mars nästa år. Det gör han efter sju år i företagets koncernledning och totalt mer än 25 år som anställd på företaget.

Ericsson berättar i ett pressmeddelande att man kommer att inleda en process för att rekrytera en efterträdare.

– Carl har i nästan sju år varit en uppskattad medlem i koncernledningen där han i allra högsta grad har bidragit till vändningen av Ericsson. Vi har tillsammans kommit fram till att det nu är ett bra tillfälle för förändring eftersom vändningen är slutförd och grunden för nästa kapitel i Ericssons strategi är lagd.

– Under Carls tid som finansdirektör återtog Ericsson sitt teknikledarskap och bolaget stärktes avsevärt finansiellt. Carl har med sitt engagerade ledarskap och breda bakgrund inom Ericsson och näringslivet framgångsrikt byggt upp Finance-funktionen och varit högst delaktig i såväl genomförandet av viktiga strategiska förvärv som i arbetet med att förbättra vårt arbete med regelefterlevnad, säger Börje Ekholm, koncernchef och vd på Ericsson.

– Det har varit ett stort privilegium att få arbeta som finansdirektör under snart sju år och att få arbeta med så många enastående personer. Jag är mycket stolt över det arbete vi har genomfört för att transformera företaget. Ericsson är väl positionerat globalt för att fortsätta stärka sin branschledande position och för att växa inom Enterprise-segmentet. Om det någonsin fanns en bra tidpunkt för mig att söka nya utmaningar så känns detta som rätt tillfälle, och jag är full av förväntan inför vad framtiden kan bära med sig, säger Carl Mellander.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.