Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Finnair gör uc-start i molnet

UC Flygbolaget storsatsar på Microsofts molntjänst Office 365 vilket förutom sänkta kostnader också ska ge bättre möjligheter till kommunikation och samarbete.

Finnair gör uc-start i molnet

Trots att Finnair är världens femte största flygbolag har de saknat moderna kommunikations och samarbetsverktyg. E-post och traditionell telefoni har varit det som gällt för att knyta samman personal sprid över flygplatser i hela världen. Men i och med att flygbolaget bestämt sig för att byta it-system i egen drift till molntjänsten Microsoft Office 365 utökas kommunikationsvägarna med både Lync och det sociala verktyget Yammer.

Förhoppningarna på de nya verktygen är högt ställda.

– Anställda tar mer välgrundade och informationsbaserade beslut, löser problem snabbare och har samtidigt en gemensam plattform för idéer”, säger Kari Hänninen, Arkitekt, Corporate Information Management, Finnair.

Någon uttalad satsning på Lync som telefoniplattform innebär affären med Microsoft däremot inte.

Pressar kostnaden

Förutom de nya kommunikationsverktygen flyttar delningen av filer och e-posten också ut i molnet vilket företaget räknar med ska sänka kostnaderna med 15 procent.

Som alternativ till en satsning på Microsofts tjänster utvärderades också Googles motsvarande molnkoncept Apps, men det imponerade inte på Kari Hänninen.

– Alla anställda använder Microsoft Office och det fungerade inte så bra med Google, plus att vi inte var nöjda med prismodellen, säger Hänninen som menar att Office 365 är en starkare företagslösning och att Microsoft har en övertygande beräkning av totalkostnaden.

Finnairs avtal med Microsoft sträcker sig över sex år.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter