Finsk skönhetstävling inledd

Nu ska även Finland dela ut licenser för 450 MHz-bandet. Till skillnad från svenska Post- och telestyrelsen väljer den finska myndigheten att utlysa en skönhetstävling där bästa ansökningen vinner.

Fokus för licensen ser något annorlunda ut i Finland. Då man i Sverige ville ha en licens som är tänkt att klara både röstsamtal och snabb dataöverföring har man i Finland valt att lägga tyngdpunkten på datatrafiken. Det finska kommunikationsministeriet vill få till stånd ett trådlöst bredband som når fram till platser där fast bredband inte når, exempelvis glesbygd, skärgården och områden där det finns fritidsboende, skriver Ny Teknik.

Det företag som lägger fram den bästa ansökan vinner licensen. Nordisk Mobiltelefon som tidigare vunnit licenserna i Sverige och Norge kommer att söka även den finska licensen.

Villkoren för skönhetstävlingen publicerades på finska kommunikationsministeriets webbsajt igår och kommer att finnas på svenska och engelska under nästa vecka. Sista datum för att söka licensen är 29 april.

/p>

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.