Finska operatören lanserar abonnemang med 5g-standalone

5g Den finska 5g-utrullningen tar nu nästa steg när storoperatören Elisa lanserar 5g-standalone ut mot konsumenter.

Finska operatören lanserar abonnemang med 5g-standalone

Även om den svenska 5g-utbyggnaden fått upp farten på sistone så ligger än så Finland före. Nu kan nämligen konsumenter i vårt östra grannland teckna abonnemang med 5g-standalone. Under våren kommer även företagsabonnemang att lanseras med tekniken enligt bolaget.

Elisa kallar tjänsten för 5g+ och utlovar upp till 50 procent lägre fördröjning och mellan 15 och 20 procent längre batteritid.

– Utöver fördelarna och energibesparingarna för användaren fortsätter det oberoende 5g-nätet att förbättra mobilnätets energieffektivitet, och mindre energi förbrukas per överförd mängd data än med äldre nätverkstekniker, säger Ilkka Pohtola, Elisas affärsdirektör med ansvar för konsumentmarknaden i ett pressmeddelande.

Bolaget skriver att standalone-nätet är tillgängligt nästan överallt i området för Elisas nuvarande 5g-nät, som enligt operatören täcker mer än 92 procent av finländarna.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.