Fler kvinnliga ledare gav Tele2 pris

Det blev Tele2 som motta utmärkelsen Womentor 2012. Ett nyinstiftat pris som delas ut till företag, organisation och privatpersoner som bidrar till att få in fler kvinnor på ledande positioner inom it.

Förra veckan utsågs Tele2 till vinnare av Womentorpriset. Ett nyinstiftat pris som går till personer, företag eller organisationer som arbetar för eller bidragit till ett ökat fokus för att få in fler kvinnor på ledande positioner inom it. Allt i syfte att skapa en hållbar konkurrenskraft inom den svenska IT-branschen.

Jämlik ledningsgrupp

I motiveringen stod det bland annat att vd Thomas Ekman med ett personligt engagemang drivit ett konsekvent och långsiktigt arbete för att få in fler kvinnor på ledande positioner inom bolaget. För ökad konkurrenskraft och tydlig affärsnytta.

– Det här är ett direkt resultat av att vi målmedvetet arbetat med att vara ett modernt företag som speglar vår breda målgrupp, säger Thomas Ekman, vd för Tele2 Sverige.

Tele2s ledningsgrupp består i nuläget av fem kvinnor och fem män.

Tre nominerade

De nominerade utöver Tele2 var Sara Arildsson, Kenexa på IBM, som individ, och CapGemini som bolag.

– Tele2 har målsatt sitt arbete som påvisat konkreta resultat när det kommer till att få fler kvinnor på ledande positioner. Detta har inte minst visat sig i företagets jämställda ledningsgrupp, säger Anne-Marie Fransson, förbundsdirektör IT&Telekomföretagen.

Priset delas ut av bransch- och arbetsgivarorganisation IT&Telekomföretagen inom Almega i samarbete med Computer Sweden.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.