Fler lyxlirare i Norge än Sverige

Norrmännen lägger mest pengar i Norden på sin mobiltelefon. De byter också till nya modeller oftare än både svenskar och danskar, enligt en undersökning.

Fler lyxlirare i Norge än Sverige

Norrmännen har en förkärlek till avancerade telefoner. I Norge byter man dessutom i snitt mobiltelefon vart annat år, jämfört med svenskar och danskar som hellre nyttjar sin investering till fullo. Det visar en undersökning från Synovate som är beställd av Telenor.

I Norge läggs i genomsnitt 2 250 kronor på en ny mobiltelefon. I Sverige är siffran 2 122 kronor och i Danmark läggs i snitt 1 500 kronor på en ny mobil.

Bland norrmännen hittar man 53 procent smarta mobiltelefoner, medan 11 respektive 34 procent av svenskarna och danskarna har avancerade modeller.

I Norge är kamera i mobilen särskilt uppskattad, medan svenskarna hellre väljer en mobiltelefon med bra musikspelare. Norrmän och danskar är dessutom mest kräsna för val av märke när de handlar en mobiltelefon. Två av tre har redan bestämt sig innan de kliver in i affären, jämfört med bara en av tre svenskar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.