Fler mobilnyheter från Sonyericsson

Ett gäng nya konsumentmobiler har också lanserats av Sonyericsson. Turbo-3G, touchscreen och bra kameror hör inte längre till ovanligheterna.

Fler mobilnyheter från Sonyericsson

Förutom Sonyericssons nya Xperia X1 fick Walkman-serien en ny familjemedlem. W980 är en snäckskalsmodell med 8GB internminne, hsdpa, 3.2-megapixelkamera och en musikspelare som går att navigera utan att mobilen behöver öppnas. Walkmanmobilen har en tft-skärm med 240 x 320 bildpunkter och visar 250 000 färger. W980 släpps under tredje kvartalet 2008.

Cybershot-familjen har fått en ny beteckning, C i stället för K. Först ut är C702 och C902. Den förstnämnda har en 3.2-megapixelkamera och den sistnämnda har en 5-megapixelkamera med autofokus. Båda mobiltelefonerna har hsdpa, musikspelare och 160 MB internminne. C702 har dessutom gps och kan geotagga bilder tagna med mobilkameran. Den tå dessutom både damm och stänk. Dessa två är tillgängliga under årets andra kvartal.

Planering och surfande

Andra nyheter är G700 och G900. De har touch screen, men saknar hsdpa. G900 har wlan och en 5-megapixelkamera medan G700 fått nöja sig med en kamera med 3.2-megapixlar. Modellerna ska tilltala de som efterfrågar lättillgängliga planeringsfunktioner som underlättas av touchfunktionen och uiq Symbian-operativsystemet.

Sist men kanske inte minst är snäckskalsmodellen Z770 med hsdpa. Den är utformad för att ge en så bra upplevelse av mobilsurf som möjligt tack vare enkla inställningar för e-post och webbtjänster. Även denna modell ska finnas i butik under andra kvartalet 2008.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.