Flera tv-leverantörer i nätet

Inom ett par år kan parallella tv-sändningar bli verklighet i Svenska Bostäders 43 000 lägenheter. Därmed kan olika personer i ett hushåll se tv-program från olika leverantörer samtidigt.

Svenska Bostäder bygger just nu ett bredbandsnät med kapacitet på minst 10 Mbit/s i hela sitt fastighetsbestånd. Bandbredden, som ökas när det behövs, gör det möjligt att erbjuda snabbt internet, ip-telefoni, ip-tv, video-on-demand och andra, framtida tjänster. Nätet finns i drift i Vällingby och utbyggnaden pågår just nu i Svenska Bostäders fastigheter i nordvästra Stockholm.

Först ut med det bredare tv-utbudet blir Svenska Bostäders bredbandsnät i Vällingby. Teliasonera har tillsammans med Cisco gjort det möjligt att att ha parallella tv-leverantörer i nätet.

– Vår bedömning är att det här är unikt i världen. Varken vi eller vår teknikpartner känner till att det har gjorts någon annanstans, säger Ove Wik, ansvarig för Lan-baserade lösningar på Teliasonera.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.