nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Flera Zenfone-nyheter

Under ett event i Italien passade ASUS på att Sverigelansera ett helt nyhetspaket i Zenfone4-serien.

Zenfone 4 Pro
  • Artikel annons 1

ASUS satsar mycket på kamerapaketen i sina mobiler och 4-serien är inget undantag – tvärtom. Basmodellen, Zenfone4, har utrustats med dubbla kameror baktill varav den ena är utrustad med teknik för att förstärka ljuset med närmare fem gånger (5x), vilket möjliggör bra foton i miljöer med svagt ljus. Den andra kameran bredvid har ett 120 graders vidvinkelobjektiv som enligt tillverkarna ger 200 procent bredare synfält jämfört med traditionella smartphones. Zenfone4 har en 5,5-tums skärm och ett hyfsat batteripaket på 3 300 mAh.

Ännu mer ljuskänslig

Zenfone4 Pro, som är premiummodellen, har samma storlek på skärmen men aningen mer batterikapacitet och processorkraft jämfört med standardmodellen. Det som gör den till Pro är kamerapaketet där huvudkameran har ännu mer ljusupptagningsförmåga, (8x), och den andra 16MP-kameran är utrustad med 10x zoom.

Kraftigt batteri

Den tredje nyheten är Zenfone4 Max, som egentligen är två modeller, där den ena har 5,5 tums-skärm och den andra 5,2-tumsskärm. Max står i det här fallet för massivt batteri och den större modellen har utrustats med hela 5 000 mAh och den mindre med 4 100 mAh batterikraft. Med snabbladdaren ska det enligt tillverkaren gå att få tre timmars samtalstid på 15 minuters laddning.

För selfies

Den fjärde nyheten i 4-serien har fått tillnamnet Selfie Pro och har motsvarande skärm och dubbla bakre kameror som standardmodellen. Som namnet antyder har ASUS fokuserat på den främre selfiekameran som utrustats för att plåta 2x ljusare selfiebilder och därtill filma selfies i 4K UHD-videoformat. 

Samtliga modeller finns tillgängliga från och med nu och priset för standardmodellen ligger på 4 999 kronor medan Pro-modellen kostar ytterligare 2 500.

  • Annons 3

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

  • Annons 4

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.