Flexibel hållare säkrar bilsamtal

Tomtom brukar vara synonymt med navigeringsprylar men deras senaste produkt är ett smart handsfree till telefonen.

Flexibel hållare säkrar bilsamtal

Tomtom Hands-free Car Kit ser vid en snabb blick ut som ett helt vanligt mobilfäste att sätta på vindrutan eller instrumentpanelen. I foten ryms dock också en 2-Watts högtalare som ska vara tillräcklig stark för att ge tydliga och brusfria samtal eller talade instruktioner från en navigeringsapp. Mikrofonen kan antingen sitta direkt på hållaren eller monteras på solskyddet med en förlängningssladd.

Knappar för att svara eller avsluta ett samtal finns placerade bakom telefonen! Förklaringen är att det går att använda handsfree-funktionen trådlöst via bluetooth utan att telefonen sitter i hållaren. Eftersom knapparna döljs när telefonen är monterad medföljer också en app med förenklat gränssnitt för samtalshanteringen när man är i bilen.

Tomtom Hands-free Car Kit finns i två olika versioner för att passa dels Iphone och dels andra telefoner med usb-kontakt för laddning och anslutning. Om ryktena om en ny dockningskontakt i nästa utgåva av Iphone stämmer kan det kanske vara värt att vänta ett tag innan man slår till på tillbehör med den nuvarande kontakten men Tomtom Hands-free Car Kit finns i alla fall färdig till försäljning och kostar strax under 900 kronor plus moms.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.