Flexibel router med 3g-backup

D-Link kommer med en rad produkter för 3g-data. Routern DIR-455 lockar med inbyggt modem och möjlighet till wan-failover.

Flexibel router med 3g-backup

Både modem och routrar ingår i nätverkstillverkarens nya sortiment av 3g-produkter. DIR-455 är en företagsanpassad router som ska finnas ute på marknaden senare i år. Förutom en vanlig wan-port för anslutning till internet har den också ett inbyggd hsdpa-modem med en maximal överföringshastighet på 3,6 Mbit/s. 3g-kopplingen kan antingen användas som primär internetförbindelse eller fungera som automatisk wan-failover om den fasta anslutningen skulle gå ner. Modemet är inte operatörslåst utan ska fungera med sim-kort från alla mobiloperatörer.

För de lokala anslutningarna används antingen någon av de fyra ethernet-portarna eller wifi modell 802.11g.

En lite udda funktion är att DIR-455 har en port för att ansluta en vanlig analog telefon som då kan användas för att ringa över mobilnätet.

Förutom som nätverksnav för en mobil arbetsplats eller ett mindre kontor ska routern också gå att installera i bussar, på tåg eller båtar för att ge tillgång till internet för passagerare ombord.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.