Flexibelt arbete ökar produktiviteten

Två av tre företagsledare menar att ett flexibelt arbetssätt är bättre för produktiviteten än att sänka driftskostnaderna, rapporterar Polycom.

Flexibelt arbete ökar produktiviteten

Flexibelt arbete, alltså att jobba hemifrån eller från andra platser än på kontoret, är positivt för produktiviteten och är en trend som enligt Polycom växer sig allt starkare runtom i Europa. I en färsk undersökning hävdar Polycom att 66 procent av tillfrågade företagsledare anser att ett flexibelt arbetssätt ger bättre resultat än att sänka driftskostnaderna.

Video anges inte helt oväntat som en viktig del för att nå ökad produktivitet och drygt sju av tio säger att videosamverkan gör dem mer effektiva.

Undersökningen har utförts bland totalt 400 företag i England, Tyskland, Frankrike och Ryssland. Av de tillfrågade företagen anger 39 procent att produktiviteten ökat när de börjat erbjuda sina anställda möjligheten att arbeta på distans.

Enligt en studie bland svenska företag som gjordes av Regus i februari 2012 har kommit fram till liknande resultat. Då hävdade hela 77 procent att ett flexibelt arbetssätt ledde till ökad produktivitet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.