Fokus på mobilitet men inte på säkerheten

65 procent av företagen kommer investera i mobilitet med utrullning av smartphones och surfplattor de kommande åren. Men endast 7 procent ska investera i mdm-lösningar, visar en ny undersökning från IDC.

Mobilitet är en knäckfråga de kommande åren och stora delar av företagen satsar på att rulla ut nya enheter i verksamheten. Enligt en IDC-studie, sponsrad av affärssystemleverantören IFS, kommer 65 procent av organisationerna fokusera sina investeringar i mobilitet med smartphones och surfplattor.

Men i inköpen verkar fokus inte ligga på säkerhetslösningar. Bara 7 procent av de tillfrågade planerar att investera i mdm-lösningar de kommande tre åren.

– Utan en gedigen mdm-lösning blir det i det närmaste omöjligt att säkra stulna eller borttappade mobila enheter, exempelvis genom fjärrborttagning av data. Sett till den snabbt ökande mängden affärsdata på mobila enheter är det anmärkningsvärt att bara 7 procent av företagen tänker investera i mdm. Det är tydligt att företag måste bli mer medvetna om säkerhetsriskerna då vi blir alltmer mobila, säger Jason Andersson, Program Director på IDC.

I IDC-studien nämns mdm som en nyckelkomponent i mobila lösningar för hantering av säkerhet, policy och integration mot affärssystem.

I undersökningen tillfrågades 455 cio:er och it-chefer i nio länder, bland annat i Sverige, Norge, USA och Frankrike.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.