Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Folksam hoppar på Skype-tåget

UC [UPPDATERAD] När 2015 är slut är det Skype for business och Office 365 som gäller för de anställda på Folksam. Det står klart sedan ett tidigare avtal stöpts om.

Folksam hoppar på Skype-tåget

Förra året fick Fujitsu ansvaret för Folksams it-arbetsplatsmiljö, vilket inkluderade bland annat hårdvara, projekthantering, med mera. Nu har avtalet mellan de båda parterna gjorts om och fördjupats, och Fujitsu får nu även ansvar att införa nya uc-tjänster.

– Vi driver en modernisering av slutanvändarstödet, där det här är en pusselbit i det arbetet, säger Gunnar Fröderberg, cio på Folksam.

För Folksams del blir det framöver Microsofts molnbaserade Skype for business och Office 365 som gäller framöver.

– Framför allt vill vi få upp gruppeffektiviteten. I ett modernt arbetssätt ingår ofta tvärfunktionella grupper, det kan vara långvariga eller kortvariga team, och då blir it-stödet viktigare för att hålla ihop grupperna, säger Gunnar Fröderberg.

Fujitsu ska leda arbetet med migrering från Folksams befintliga verktyg till de nya, ett projekt som beräknas vara klart i december i år. Det finns ett påbörjat projekt – de första användarna flyttas över till det nya verktyget i höst.

Det ursprungliga avtalet mellan Folksam och Fujitsu sträcker sig fram till 2017, med möjlighet till förlängning om två år.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter