Folksam-order för 50 miljoner till Dotcom

Folksam köper kommunikation som tjänst från Dotcom. Avtalet löper på tre år och är värt cirka 50 miljoner kronor.
En kontaktcenterlösning för kundtjänsten, mobila anknytningar för medarbetarna och ett ip-vpn från Song ingår i affären.

Folksam vill öka sin kundservice och flexibilitet för medarbetarna på landets 70 kontor. Det ska uppnås genom en kontaktcenterlösning för kundtjänsten och mobila anknytningar för medarbetarna. Målet är även sänkta kostnader för telefoni.

När lösningen är fullt implementerad har Folksam ett av Nordens största kontaktcenter för 1 160 användare och cirka 400 handläggare inom företaget har mobila anknytningar för sina mobiltelefoner.

Ericsson-växel kvar

Bytet av lösning kommer att ske etappvis. I ett första steg tar Dotcom över ansvaret för och uppgraderar den befintliga växelplattformen från Ericsson som omfattar runt 5000 anknytningar och för befintligt wan. Song, som är Dotcoms samarbetspartner, blir ny operatör och Folksams wan migreras över till Songs ip-vpn. I etapp två implementeras de mobila anknytningarna och i ett sista steg kommer kontaktcenterlösningen på plats. En del i projektet är även att ip-telefoni kommer att testas på en del av lösningen.

– Vi bedömer att Dotcom är den leverantör som kan möta våra högt ställda krav på störningsfria och effektiva kommunikationslösningar för data och tele, säger Kristina Ekstrand, ansvarig chef för infrastrukturutveckling på Folksam IT.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.