Folksam slänger ut TDC Dotcom

Efter en lång konflikt bryter Folksam avtalet med TDC Dotcom. I stället får Teliasonera ta ett helhetsansvar för Folksams kommunikationsplattform. Avtalet är värt cirka 100 miljoner kronor.

I mars 2005 tecknade Folksam ett treårigt avtal med TDC Dotcom om att köpa telefoni som tjänst (se länkad artikel). Under hösten 2005 hörde Telekom idag av sig till Folksam för att skriva om den nya kommunikationslösningen men fick beskedet att man inte ville ställa upp på en intervju för tillfället, eftersom det förelåg en oenighet mellan parterna.

Vill inte berätta

Nu står det klart att Teliasonera tar över och uppgraderar Folksams befintliga kommunikationsplattform och tar helhetsansvaret för företagets kommunikationsbehov av fast- och mobiltelefoni samt wan-tjänster. I uppdraget ingår också att stärka teknikplattformen bakom Folksams callcenter. Allt som TDC Dotcom förutsatt sig att göra.

Folksams it-chef Göran Carlsson vill inte bekräfta för Telekom idag att det funnits någon konflikt mellan parterna.

– Det får stå för dig. Folksam står inför en hög förändringstakt i vårt arbetssätt som kommer att ställa stora krav på vårt sätt att kommunicera både externt och internt. Grunden i detta är en väl fungerande plattform för telefoni- och datakommunikation, säger Göran Carlsson it-chef, Folksam.

En överenskommelse

Ti: Varför bryter ni avtalet med TDC Dotcom?

– Vi gör en annan bedömning av våra behov nu än när vi gjorde den omfattande upphandlingen för några år sedan. Det talar sitt tydliga språk att vi ändrar leverantör, men vi har i förhandlingar med Dotcom kommit överens om detta.

Ti: Vad har inte TDC Dotcom uppfyllt i sitt avtal?

– Vi behöver en leverantör som kan garantera tillgängligheten. Vi har gjort en bedömning att Teliasonera kan klara detta bättre än vad TDC Dotcom kan, säger Göran Carlsson.

TDC Dotcoms vd Lars Glarborg vill inte kommentera artikelns innehåll i nuläget.

– Vi kommer att skicka ut ett pressmeddelande tillsammans med Folksam i morgon klockan nio, uppger Lars Glarborg.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.