Fon ger bort gratis routrar

Fon skänker bort routrar till svenska surfare för att bli ännu större. Det meddelade Fons grundare Martin Varsavsky idag på sitt Sverigebesök i Stockholm.

Erbjudandet, som kallas för La Fonera Promise, gäller de närmaste veckorna och det är först till kvarn som gäller. Med routern kan alla få trådlöst bredband hemma och utanför hemmet med så kallad wifi. Samma satsning har tidigare genomförts i länder som Tyskland och Sydkorea. Responsen där var stor, i Tyskland delades närmare 15 000 routrar ut och i Sydkorea över 10 000. Många verkar nappa på erbjudandet som får Fon att växa ytterligare.

– Fon lanserades globalt vid SIME förra året. Sedan dess har vi byggt världens största trådlösa nätverk med 140 000 medlemmar. Nu vill vi bli ännu större och skänker bort routrar till nya Foneros i Sverige, Finland och Danmark, säger Martin Varsavsky.

Foneros i 144 länder

”Foneros” delar med sig av sin överkapacitet av bandbredd till andra medlemmar och får i gengäld tillgång till trådlöst bredband utan kostnad i 144 länder där det finns andra Fon-medlemmar. För att allt ska fungera krävs det att man har bredband hemma och en särskild Fon-router, just den som nu ges bort gratis.

I Sverige delas routrarna ut i samarbete med EDSA Förlag via webbsajterna torget.se och lokaldelen.se.

– Svenskar är tekniskt väl medvetna och kunniga och bredbandspenetrationen är stor här. Många kommer att vilja ha en gratis Fon-router och jag råder alla att vara tidigt ute. Fon lär blir Sveriges största wifi-nätverk innan denna kampanj är slut, säger Ola Ahlvarsson, ansvarig för Fons svenska verksamhet.

/p>

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.