Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Förbättrad säkerhet i Alcatel-Lucents switchar

Alcatel-Lucent har släppt en ny version av sin operativplattform Operating System för switchar. Med slagsida åt säkerhet har funktioner lagts till för att hantera rollindelning och säker autentisering av anslutande gäster.

I version 6.3.4 av Alactel Lucent Operating System för Omniswitch-familjen av switchar finns nya funktioner som låter it-ansvariga kontrollera åtkomst och policy i nätverken för både autentiserade användare och nya gäster. Rättigheter och trafik kan styras efter rollindelning, servertyp och behörighetsnivå för nyanslutna ändpunkter.

Den nya versionen fungerar också med Infoexpress Cybergatekeeper på ett nära sätt för ytterligare säkerhet.

– Vår nära integration med Infoexpress Cybergatekeeper , tillsammans med andra säkerhetsfunktioner gör det möjligt för organisationer att skydda känsliga information och samtidigt bibehålla stöd för nya lösningar som voip och mobilitet, säger Michel Emelianoff, chef för företagslösningar på Alcatel-Lucent.

Detaljstyr rättigheter

Genom att agenten Cybergatekeeper Host Integrity Check integrerar med switcharna finns möjlighet att begränsa åtkomst till enbart remediation-servrar. Nytt är också att användarprofiler kan få sina rättigheter skräddarsydda för åtkomst till nätverk, applikationer, prioritet, bandbredd och krav på regelefterlevnad.

För användare som inte är autentiserade kan operativsystemet dirigera om trafiken till en fördefinerad hemsida där användaren uppmanas logga in för åtkomst till nätverket. Den funktionen kompletterar den autentisering som redan finns i tillverkarens Access Guardian och ger nyanslutna ändpunkter möjlighet att koppla in sig på ett säkert sätt, uppger Alcatel-Lucent.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter