Så fördelades det svenska bredbandsstödet 2021

bredband Drygt 400 projekt över hela Sverige fick dela på 1,6 miljarder kronor.

Så fördelades det svenska bredbandsstödet 2021

Nu har PTS fördelat samtliga stödmedel för bredbandsutbyggnad i Sverige under 2021. Man har fördelat drygt 1,6 miljarder på 428 olika projekt. Samtliga regioner i Sverige har fått ta del av stödet.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

– I och med tilldelningen av 2021 års stödmedel kommer mer än 67 000 byggnader runt om i landet få möjlighet att anslutas med hjälp av PTS bredbandsstöd. Det är ett stort steg framåt för att nå målen om god tillgänglighet till snabbt bredband i hela landet, Dan Sjöblom, PTS generaldirektör i ett uttalande.

En fjärdedel beviljades stöd

Det är dock bara en fjärdedel av alla ansökningar som har beviljats stöd. Totalt fick PTS in ansökningar om cirka 7,5 miljarder kronor.

– PTS uppskattar den stora efterfrågan på medel och uppmuntrar aktörer som har ett eller flera projekt som inte tilldelas stöd att ansöka nästa år igen, säger Patrik Bystedt, chef för avdelningen för bredbandsstöd på PTS.

Här hittar du en lista över de aktörer som har tilldelats stöd.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.