Här är 9 fördelar med agenter som jobbar på distans

kontaktcenter Det finns nackdelar med distansarbete i kontaktcentret men också många fördelar – här är några av dem.

Här är 9 fördelar med agenter som jobbar på distans

Under coronapandemin fick många kontaktcenteragenter för första gången prova på distansarbete. Även om det finns nackdelar med att inte samla alla medarbetare under ett tak så har många kunnat vittna om goda erfarenheter.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

 • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
 • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
 • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
 • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Cx Today hänvisar till en Gartner-undersökning som visar att de flesta kundservicechefer och agenter är mycket positivt inställda till distansarbete. Man har sammanställt några av fördelarna med att låta agenter jobba på distans:

 1. Minskade kostnader. Genom att låta agenterna jobba hemifrån när man bygger upp ett nytt kontaktcenter behöver man inte lägga pengar på hyra av kontorslokaler eller inköp av dyr, teknisk utrustning.
 2. Kundservice på många olika språk. Om ditt företag har kundkontakter i många olika länder kan du anlita agenter med rätt modersmål för marknaden utan att de behöver flytta till ett annat land.
 3. Flexibel schemaläggning ger nöjda medarbetare. I stället för att lägga tid på att pendla till och från jobbet eller informella och ineffektiva möten kan agenterna schemalägga sin arbetstid så att vardagen går ihop.
 4. Agenterna blir mer effektiva. Tack vare en ostörd arbetsmiljö i hemmakontoret får de flesta agenter mer gjort under en arbetsdag.
 5. Enklare att ta till sig ny teknik. I stället för att lägga en beställning och invänta leverans kan agenten köpa och lära sig använda ny utrustning i den takt som de själva önskar.
 6. Enkelt att anpassa personalstyrkan för att hantera plötsligt höjd belastning. Timanställda agenter som jobbar på distans kan börja jobba med kort varsel.
 7. Nöjdare kunder. Agenter som jobbar i en arbetsmiljö de trivs i och använder den utrustning de själva har valt kommer att leverera service av högre kvalitet.
 8. Motverkar hög personalomsättning. Många kontaktcenter har problem med hög personalomsättning. Om agenterna får arbeta i en arbetsmiljö de trivs i och slipper pendling så eliminerar ni en av anledningarna som får dem att vilja söka sig vidare.
 9. Organisationen blir motståndskraftig mot krissituationer. Agenter som distansarbetar gör att verksamheten inte riskerar störningar i samband med olika typer av kriser och katastroftillstånd.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.