Företag har dålig kontroll över sin it

Många är dåliga att styra sina affärsprocesser. Företag slösar bort miljontals kronor på att exempelvis inte ha kontroll över sin it. Det visar en undersökning som genomförts av undersökningsföretaget Norstad på uppdrag av Syscom.

Undersökningen visar att nästan en fjärdedel av företagens it-avdelningar inte vet vilka tjänster som ska levereras och att mer än hälften av dem slösar bort timmar till oförutsedda problem som inte borde existera med välplanerade processer. Undersökningen som gjort bland företag med mellan 100 och 1 000 anställda visar att minst 68 procent av de tillfrågade lägger minst en arbetsdag per vecka på att hantera oförutsedda problem. Minst 16 procent lägger ner minst hälften av sin arbetsdag på oväntade problem.

Undersökningen visar också att 35 procent av företagen aldrig utbildar användare i olika programvaror. dessutom ägnar 34 procent av de tillfrågade företagen ingen tid till nyutveckling.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.