Försäkringsjätten If i stor kontaktcenteraffär

Affärer If har valt Puzzel (tidigare Intelecom) som leverantör i en jätteafär på kontaktcenterområdet. 3 400 agenter ska nu jobba i ett nytt molnbaserat kontaktcenter som Puzzel ska leverera.

Försäkringsjätten If i stor kontaktcenteraffär

Försäkringsjätten If satsar på ett nytt, molnbaserat kontaktcenter på Nordennivå.

– Puzzels heltäckande lösning stöder vår strävan att ge privatpersoner och företag den absolut bästa och mest moderna kundservicen. Vi valde Puzzel tack vare den flexibilitet, kvalitet och funktionalitet som genomsyrar deras lösning”, säger Kjell Rune Tveita, cio och Head of Group Services på If.

Hälften av personalen

För If är kundservice en enormt viktig del – hälften av företagets 6 800 anställda jobbar inom kundservice. Företaget har 3,6 miljoner kunder i Norden och Baltikum. Kontaktcenterlösningen ska omfatta telefoni, chatt, Facebook, sms, epost med mera.

– Vårt mål är att att addera så mycket kund- och affärsvärde som möjligt genom att alla våra kunder ska kunna möta oss i många olika kanaler med alla ärendetyper. Vi kommer att styra och hantera alla typer av uppgifter via kontaktcenterlösningen så att varje medarbetare får sina arbetsuppgifter tilldelade från ett och samma system, säger Kjell Rune Tveita.

Startar finskt bolag

Avtalet omfattar fyra länder: Danmark, Finland, Norge, och Sverige. Som en del i satsningen kommer Puzzel etablera ett dotterbolag i Finland för att kunna serva med lokal personal. I Sverige börjar leveransen redan i år, därefter följer de övriga nordiska länderna.

– Att If väljer oss i hela Norden är ett bevis på att vi har det som krävs för att kunna hjälpa en så pass stor och avancerad koncern att bygga kontaktcenterlösningar i många geografiska områden. Vi ser att fler och fler företag önskar internationella kontaktcenter med en enhetlig lösning över flera länder, och med vårt molnbaserade erbjudande har vi de moderna lösningar som marknaden efterfrågar. Vi är förstås väldigt stolta och glada för Ifs förtroende”, säger Börge Astrup, vd för Puzzel.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter