Försvaret får all inclusive hos Telenor

Affärer Fast pris på mobiltelefoni, inklusive datatrafik och utlandsroaming är upplägget för Försvarets och FMVs nya avtal med Telenor.

Försvaret får all inclusive hos Telenor

Försvaret har varit mobiltelefonikund hos Telenor sedan 2007 men det har inte varit ett exklusivt avtal och vissa delar av mobiltelefonin har legat hos Telia som också var med i den nya upphandlingen. Så blir det däremot inte nu utan Telenor tar hem hela affären som löper över fyra år och omfattar 19 000 mobilabonnemang.

– Vi är givetvis riktigt glada över det här avtalet. Försvaret har varit kunder hos oss sedan flera år tillbaka, och vi har lärt känna varandra väl. Därför har vi kunnat erbjuda dem en lösning som är skräddarsydd för att passa just deras behov och krav på säkerhet, tillgänglighet och flexibilitet, säger Mats Almgren, affärsområdeschef för Enterprise på Telenor Sverige.

Fast pris inkluderat dataroaming

Ett krav från Försvaret och FMV som skött upphandlingen var att få ett fast pris per användare och månad. Ett numera inte helt ovanligt upplägg men i den här affären har man tagit ytterligare ett steg och inkluderat även samtal och datatrafik vid resor utomlands.

– Det var ett krav från oss, berättar inköparen Eva Hammarlund på FMV som haft hand om upphandlingen.

Att Telenor vågat sig på ett sådant upplägg beror enligt Mats Almgren på att man har bra koll på vilket trafikmönster Försvaret har.

Hur mycket all inclusive-paketet kostar vill varken Telenor eller försvarsmakten kommentera men källor till nyhetsbrevet Telekomnyheterna hävdar att priset pressats så lågt som till omkring 120 kronor per användare och månad.

Förutom mobiltelefoni levererar Telenor sedan 2011 kommunikation som tjänst till Försvaret.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.