Tele2s NOC-flytt blir av

Bransch [Uppdaterad] För ungefär ett år sedan blev det känt att Tele2 hade planer på att flytta sin nätövervakning till Riga i Lettland. Den långsiktiga planen är fortfarande att flytta hela avdelningen till Riga och fackliga förhandlingar pågår.

Det är nu mer än ett år sedan Tele2 gick ut med att de hade planer om att flytta sin nätövervakning till Riga i Lettland. Den så kallade NOC-gruppen i Sverige sköter nätövervakning samt är första linjens felavhjälpning. Under augusti 2013 blev det officiellt med planerna som mötte mycket stor kritik internt. Denna kritik tog Telekom idag del av och skrev om i flertalet artiklar.

Förhandlingar pågår

Tanken och planen var då att den svenska gruppen skulle flytta under våren 2014. Den största NOC:n i Sverige ligger i Kista, där arbetar 52 personer. En tredjedel av de anställda uppgavs då skulle beröras av flytten.

När Telekom idag kontaktar Tele2 bekräftar presschefen Oliver Carrá att företaget har fattat inriktningsbeslut om att enheten ska flyttas, men hur det ska genomföras pågår det fortfarande förhandlingar om.

– Det pågår ett internt arbete rörande detta där vi har en kontinuerlig dialog med de fackliga representanterna på bolaget, säger Oliver Carrá, som dock kan bekräfta att det inte skett några uppsägningar.

Förhoppningen är att det endast kommer bli förändrade arbetsuppgifter för de berörda. Det är ett ständigt pågående arbete på Tele2 menar han.

– Vår utgångspunkt är att genomföra den här förändringen med oförändrade servicenivåer för vår nätövervakning och på bästa möjliga vis för berörda medarbetare. Vi ger det stöd som varje enskild påverkad medarbetare behöver och för en bra dialog med de fackliga representanterna.

Oliver Carrá bekräftar att vissa förändringar redan har skett internt, men hur eller vilka som berörts vill han inte gå in på.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.