Fortsatt Skype-väntan för Mac-användare

Skype for business Det är snart ett år sedan Lync blev Skype for Business men fortfarande får Mac-användare dras med den gamla Lync 2011-klienten. Och väntan på Skype för Mac ser ut att fortsätta ett tag till.

Fortsatt Skype-väntan för Mac-användare

Pc-användarna har hunnit avverka två generationer klienter sedan det senast kom en större uppdatering av Lync/Skype FB för Mac. När Lync bytte skepnad till Skype för snart ett år sedan pratades det om att Mac-versionen skulle få premiär senare under 2015. Resten av Office-paketet för Mac uppdaterades under hösten men någon version av Skype FB syntes inte till.

De senaste uppgifterna på nätet är att den färdiga klienten för Mac ska finnas ute först i sommar. Det styrks av att betatester nyligen inletts, något som bekräftas av Microsoft.

– Jag kan bekräfta att det pågår ett flertal previews av Skype FB for Mac mellan Microsoft och utvalda företagskunder, men jag kan inte kommunicera något specifikt datum för när Skype for Business for Mac släpps för den bredare marknaden – mer än att detta kommer att ske under 2016, blir beskedet från Daniel Siberg, affärsområdeschef för Applications & services hos Microsoft Sverige.

Hur den kommande klienten kommer att se ut kan vi inte svara på men skärmdumparna på en prototypversion ger en fingervisning. Precis som i konsumentversionen av Skype blir det möjligt att få kontaktlistan och konversationer i ett gemensamt fönster, men föredrar man separata fönster finns det alternativet kvar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.