Foto i fokus för Huawei

Mobilt Hårdsatsande Huawei lanserar två nya modeller där kameratekniken lyfts fram som revolutionerande.

Foto i fokus för Huawei
Mattias Boström

Det är Huawei P10 och P10 plus som med Leica dual-camera 2.0 betyder dubbla kameror på baksidan och en extra kamera på framsidan som ska ta både selfie-fotografering och porträttfotografering till nya höjder. kamerorna har rgb-sensor, svartvit sensor, 3d-teknologi för ansiktsigenkänning och mycket annan high-tech som ska göra den mest hopplöse amatörfotografen till en mästare.

Och det är just kameratekniken och alla dess möjligheter som lyfts fram i pressmeddelandet från Huawei. Vid sidan om detta har Huawei valt att placera fingeravtrycksläsaren direkt under glaset på framsidan, där den ersätter navigeringskontrollen och gör skärmytan större jämfört med dess föregångare. Något som är en klart praktisk förbättring.

huaweismonter
Huaweis monter i Barcelona.

Snabbladdning och ai

Under huven på P10 och P10 plus hittar vi Kirin 960-processor och en smula ai i form av ”Machine Learning Algoritim” vilket är en teknik som lär sig och förutser användarens vanor. På så vis ska telefonerna se till att appar och tjänster som används ofta laddas snabbare.

Båda modellerna har en snabbladdningsteknologi som gör det möjligt att på 20 minuter ladda telefonerna för en dags användning men det som skiljer de båda åt är att P10 plus har ett 4×4 Mimo-antennsystem. Vilket gör den till en lte-smartphone som enligt tillverkarna kan nå uppåt 600 Mb/s på Cat12.

”Känns som en Iphone i handen”

Telekom idags teknikredaktör Mattias Boström har känt på telefonen i Barcelona och skriver så här:

Huawei P10 och P10 Plus påminner en hel del om Iphone 7 och 7 Plus. Vid en första anblick känns det till och med som att man har en Iphone i handen.

Det som dock skiljer är den diamantslipade baksidan, som gör att telefonen ligger säkert i handen och som dessutom ska motverka fingeravtryck. Testexemplaren i Huaweis monter på MWC är dock rätt kladdiga av just fingeravtryck, så det är oklart hur pass fettavstötande baksidan i realititeten är.

Bilderna vi tar med kameran ser väldigt bra ut, så de dubbla kamerorna från Leica är inte bara skryt på papper.

Den nya hemknappen är ingen knapp, utan sitter direkt på skärmen och är dessutom fingeravtrycksläsare. Känns upplägget igen från någon annanstans?

Huawei P10 är även väldigt snabb och reagerar snabbt vid skärmtryck, så det märks att vi har att göra med en flaggskeppsmobil.

P10 och P10 plus släpps på marknaden under mars och april månad och kommer att kosta från 6 000 kronor för P10 och ytterligare 2 000 för P10 plus.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!