Ny undersökning: så ser konsumenter på framtiden för 5g

5g Attityden till nästa generations mobilnät varierar en hel del mellan olika länder enligt Yougovs rapport.

Ny undersökning: så ser konsumenter på framtiden för 5g

Marknadsundersökningsföretaget Yougov har tittat närmare på framtiden för 5g i en ny internationell undersökning där drygt 19 000 personer i 17 länder har tillfrågats om sin syn på den nya generationens mobilnät.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Enligt Yougov finns kommersiella 5g-tjänster på plats i 30 procent av världens alla länder, men enligt rapporten ”International Telco Report 2021: Consumer adoption of 5G” är det endast 26 procent av de tillfrågade som använder en mobil enhet med stöd för 5g i dag.

Yngre mer benägna att använda 5g

Det kommer knappast som någon överraskning att yngre personer är mer benägna att vilja använda sig av 5g. Undersökningen visar att det i åldersgruppen 25 till 34 år är dubbelt så vanligt att man använder en 5g-mobil som i åldersgruppen 55 plus.

Det framgår också att 20 procent i åldersgruppen 25 till 34 redan betalar en 5g-avgift till sin mobiloperatör, något som 60 procent av alla tillfrågade kan tänka sig att göra i framtiden.

Många oroliga inför 5g

En inte lika god nyhet för operatörsledet är att 31 procent av de tillfrågade konsumenterna hyser viss oro inför 5g-utbyggnaden, där det handlar om alltifrån extrema konspirationsteorier till oro för säkerhet och energiförbrukning. Denna oro är dock inte lika utbredd i de nordiska länderna som i andra delar av världen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.