Freddie Svensson: Här är mitt hemmakontor

Kontoret Freddie Svensson är copywriter på Tele2. Här visar han upp sitt hemmakontor och delar med sig av sina bästa tips för att lyfta hemarbetet till nästa nivå.

Freddie Svensson: Här är mitt hemmakontor

Freddie Svensson är copywriter på Tele2. Här visar han upp sitt hemmakontor och delar med sig av sina bästa tips för att lyfta hemarbetet till nästa nivå.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

När pandemin bröt ut och vi i hög utsträckning tvingades att arbeta hemifrån hade Freddie Svensson som är copywriter på Tele2 redan ett välutrustat hemmakontor på plats. Mycket på grund av ett fritidsintresse.

 – Jag gamear en del på kvällarna så jag hade redan en bra dator, en skön stol och ett headset med en vass mikrofon. Jag investerade dock i en bra högtalare för att jag lyssnar väldigt mycket på musik när jag jobbar hemifrån.

Kvalitén på datorn är det kanske allra viktigaste för att få hemarbetet att fungera friktionsfritt enligt copwritern.

 – I alla fall om man som jag arbetar i en del tyngre program som Photoshop och ofta har mycket flikar uppe samtidigt , då blir det verkligen a och o att datorn pallar trycket.

Att utforma hemmakontoret så att det blir en trivsam miljö att vistas i kan tyckas självklart men är lättare sagt än gjort.

 – För mig har det varit viktigt att jag inte ska känna mig inskuffad. Därför har jag exempelvis ett stort skrivbord och har satt av en ganska stor del av rummet för hemmakontoret. Så det har blivit en härlig miljö att vara i.

Vikten av att ta pauser och raster även när man jobbar hemma ska inte underskattas. Freddie Svensson tycker också det är viktigt att hitta någonting kreativt att fylla sina micropauser med.

– Det är så lätt att man bara går iväg, fyller på kaffe och tänker att man tagit en bra paus men jag tror det är bättre att göra någonting. Jag har blivit väldigt intresserad av växter och plantor vilket är ett perfekt avbrott från hemmajobbet. Då kan man gå och pula lite med sina blommor och samtidigt hämta ny energi. Så försök hitta något kreativt att fylla dina pauser med.

 Lättsamma chattgrupper på Teams har också visat sig vara lyckat.

 – Vi är exempelvis flera på Tele2 som är kattägare. Därför har vi en chatt på Teams där vi bara postar olika bilder på våra katter. Den har verkligen skapat en gemenskap på företaget och dessutom gjort Teams till mer än ett jobbverktyg. Det blir också lite ett sätt som att känna sig en del av det som händer på kontoret när man jobbar hemifrån.

 Ett annat tips är att regelbundet boka in digitala sociala möten. Fredrik Svensson har en avsatt tid varje fredagseftermiddag.

 – Då sitter jag med några kollegor på Teams och bara tjötar. Vi kallar det för tea time, och försöker prata om andra saker än jobb även om det så klart också förekommer. 

 Vilka produkter använder du för att jobba hemifrån?

– Utöver min dator så har jag en Sonos Sound Bar som högtalare och ett headset från Hyper X som egentligen är avsett för gaming men som funkar väldigt bra att använda för jobbet också. Desutom har jag en bra gamingstol att sitta i.

Vilka tjänster använder du för att jobba hemifrån?

Jag använder office-paketet och Photoshop mycket. Dessutom använder jag Spotify och streamingtjänsten Twitch en hel del för att ha lite ljud på i bakgrunden och skapa en mer kontorslik miljö.

Hur mycket jobbar du hemifrån? 

  – På Tele2 har vi en tumregel om att vi ska vara på kontoret mer än vad vi jobbar hemifrån som jag tycker är bra. Både jag och mina kollegor uppskattar denna frihet under ansvar väldigt mycket då det underlättar ens veckoliv i många aspekter. 

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.