Fredrik Östbye blir ny chef för Aliaxis Next

Nytt jobb Från pumpar till rör. Grundfos iot-chef Fredrik Östbye sadlar om – men håller sig i vattnet. Detta som chef för en nystartad avdelning på belgiska Aliaxis.

Fredrik Östbye blir ny chef för Aliaxis Next

En ny division som ska välja ut, nära och utveckla nya affärsområden. Aliaxis etablerar nu en ny avdelning kallad Next som ska sköta detta. Chef för denna blir Fredrik Östbye.

Fredrik kommer närmast från pumptillverkaren Grundfos och där har han jobbat med att förflytta tanken om att vatten är en produkt – till att man ska se det som en tjänst.

Aliaxis Next består av tre delar. En del som ska fungera som en inkubator för nya affärer, en del för uppköp och sammanslagningar samt slutligen en riskkapital-del. Den sistnämnda har som mål att söka minoritetspositioner i teknikföretag eller länka samman olika uppstartsbolag.
– Den här nya divisionen så ska vi hitta affärsmöjligheter samt teknik-partnerskap med lovande startups för att utveckla nya lösningar och tjänster i hållbart vattenanvändande, uthållig vatteninfrastruktur samt vatten för matproduktion. Alla tre viktiga bidrag för att lösa SDG6, säger Fredrik Östbye i ett uttalande.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.