Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Frukterna av Apples och SAP:s app-samarbete

Appar Trots att Apple själva inte är närvarande under Mobile World Congress så har vi ändå fått nyheter från Apples värld.

Apple och affärssystemjätten SAP har sedan tidigare ett samarbete på området appar med företagsfokus och under MWC fick vi veta de första nyheterna som bottnar i det. De båda partnerna lanserar gemensamt ett utvecklarkit på enterprisenivå för att ta fram ios-appar. Kitet bygger på Apples programmeringsspråk Swift och inkluderar ett antal pusselbitar som Touch Id och andra Apple-specifika funktioner.

Utvecklarkitet har hittills inte släppts officiellt, men ska presenteras i sin helhet 30 mars tillsammans med den första appen som tagits fram med hjälp av kitet – SAP Project Companion, som ska användas för kommunikation och teambaserat samarbete.

– Vi kan redan se effekterna som kombinationen mellan Ios och SAP som gör att företag kan arbeta bättre effektivare och med mer effektiva processer. Nu kommer ännu fler få möjlighet att ta del av det nya utvecklarkitet och vi kan knappt vänta på att se hur det kommer att förändra affärer, säger Susan Prescott, marknadschef på Apple.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter