Frysta bredbandspengar tillgängliga igen

Regeringen har i sin budgetproposition föreslagit att pengarna för bredbandsutbyggnaden som i vintras frös inne åter ska göras tillgängliga.
– Jag är glad över att de pengar som har hållits inne sedan årsskiftet nu kan börja betalas ut igen, säger Ulrica Messing.

Frysta bredbandspengar tillgängliga igen
Pawel Flato

Det var i december förra året som regeringen drog i bromsen för bredbandsutbyggnaden. Drygt 600 miljoner som 2005 skulle ha gått till att binda samman orter i framför allt glesbygden med bredband frös inne, något som upprörde hela bredbandssverige.

Men nu ska pengarna åter bli tillgängliga. Enligt budgetpropositionen ska regeringen senare i höst fatta beslut som innebär att 180 miljoner kronor görs tillgängliga för utbyggnad för utbyggnade av bredbandsnät i landets kommuner, pengar som skulle ha betalats ut 2005. Under 2006 ska återstoden av de frysta pengarna bli tillgängliga.

– Jag är glad över att de pengar som har hållits inne sedan årsskiftet nu kan börja betalas ut igen. Regeringen har tidigare sagt att medlen ska vara tillgängliga senast under 2006. Det är skönt att kunna konstatera att vi redan nu kan infria det löftet, säger infrastrukturminister Ulrica Messing i en kommentar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.