Fujitsu släpper tuff Windows-platta

MWC 2015 En surfplatta som tål riktigt tuffa tag och miljöer. Det är Fujitsus häftigaste bidrag på MWC.

Plattan med det lite missvisande namnet Stylistic V535 är enligt Fujitsu det första riktigt vassa alternativet till specialtillverkade, och betydligt dyrare, plattor som kan användas i krävande arbetsmiljöer. Den ska enligt specifikationerna kunna stå emot både vatten och damm, slag (hur kraftiga får vi ingen information om) samt att ramla från en meters höjd (1,8 meter med specialskal).

Så långt inget direkt unikt. Det utmärkande är istället att plattan uppenbarligen är byggd för att verkligen fungera praktiskt i väldigt varierande och krävande miljöer. Plattan klarar tio graders kyla, likaväl som femtiogradig ökenhetta. Dessutom har den stöd för inloggning även om du bär tjocka handskar eller annan skyddsutrustning på händerna. Skärmen, med den senaste generationens härdat glas, är också anpassad för att användas med handskar. Batteriet, som är utbytbart, räcker en arbetsdag.

Stylistic V535 har Windows 8.1 installerat och snurrar på den senaste generationens fyrkärniga Atom-processor från Intel. Den är också förberedd för inbyggt mobilt bredband och har stöd för navigering via både gps och glonass. Den har också Inbyggt stöd för nfc, något Fujitsu menar ger stora möjligheter att effektivisera arbetet inom exempelvis lagerhantering och logistik.

Priser varierar utifrån vald konfiguration. Plattan går att beställa från och med nu.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.