Fulla telestationer hindrar adsl-utbyggnad

Telia vädjar nu om hjälp att bygga ut adsl-kapaciteten. Det är fullt i många av deras telestationer, uppger Computer Sweden. Därför vill de ha hjälp med kostnaderna för nya investeringar av andra aktörer i branschen.

För närvarande är det fullt i ett 40-tal telestationer vilket effektivt säter stopp för adsl-utbyggnaden där. Detta drabbar både Telia och företagets konkurrenter. Problemet börjar bli allt större och enligt uppgifter i Computer Sweden så kan exempelvis inte Bredbandsbolaget erbjuda 300 000 kunder adsl.

Nu går Telias nätchef ut i tidningen och kräver att alla adsl-operatörer som använder telestationerna, som många gånger är föråldrade, måste vara med och betala för att öka kapaciteten.

– Vi kan inte gå in och ta sådana investeringar själv. Det är en fråga där branschen får gå in tillsammans för att hitta lösningar. Vi betalar gärna vår del. Men vi kan inte stå också för konkurrenternas del i det här, säger Ove Alm.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.