Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Fusion ska skapa Nordeuropeisk infrastrukturjätte

Branschen Ip-Only och Globalconnect ska slås samman. Det meddelar ägaren EQT Infrastucture.
– Ett naturligt steg i vår strategi, säger Masoud Homayoun, partner på EQT

Fusion ska skapa Nordeuropeisk infrastrukturjätte

Med 58 000 kilometer fiber, 23 000 kvm datacenter och 1 600 medarbetare ska ska det sammanslagna Ip-Only/Globalconnect bli ledande infrastrukturföretag i norra Europa. Chef för den nya organisationen kommer Martin Lippert, nuvarande vd för Globalconnect att bli. I och med sammanslagningen kommer Frida Westerberg, chef för Ip-Only, att lämna företaget.
– Vi fusionerar IP-Only och GlobalConnect för att skapa den ledande leverantören av digital infrastruktur och digitala tjänster till företag, offentliga verksamheter och privatpersoner i Norden och norra TysklandTill vårt förfogande har vi marknadsledande räckvidd, produkter och kompetens. Tillsammans kan vi påskynda utbyggnaden av vår infrastruktur och erbjuda våra kunder framtidssäkra produkter och tjänster, säger han.

Fusionen möjliggör enligt EQT ännu snabbare tillväxt och utbyggnad av robusta fiber-till-hemmet-lösningar. Den nya sammanslagna organisationen ska klara av att möta den växande efterfrågan från internationella bolag av stabil och säker uppkoppling över hela norra Europa.
– Baserat på bolagens liknande strategi och tillväxtambitioner ser vi att en sammanslagning av IP-Only och GlobalConnect är ett naturligt nästa steg i vår strategi att bygga den ledande leverantören av fiberbaserad datakommunikation och molnbaserad infrastruktur i norra Europa. Den nya gemensamma organisationen och de kombinerade fibernätverken skapar förutsättningar för en attraktiv marknadsposition i regionen och vi kommer att fortsätta investera i bolaget för att ytterligare förbättra kunderbjudandet. Eftersom Frida Westerberg lämnar sin tjänst som VD för IP-Only skulle jag även vilja tacka henne för sitt enastående arbete med att ta IP-Only dit bolaget är i dag. Jag önskar henne stort lycka till med framtida uppdrag, säger Masoud Homayoun, partner på EQT och investeringsrådgivare för EQT Infrastructure.

Under de kommande månaderna kommer en ny organisationsstruktur att utformas. Under tiden fortsätter bolagen att verka som två separata enheter med separata namn och varumärken tills vidare.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter