Fyra företag blir ny norrländsk aktör

Affärerna Alltele, T3, Delegate och IT-Total Västernorrland går samman under det gemensamma namnet A3. Det nya företaget vill gå mot strömmen i IT-Sverige.

Fyra företag blir ny norrländsk aktör

I skrivande stund pågår ombildningen av fyra norrländska företag som ska bli ett enda. Alltele, T3, IT-Total Västernorrland och IT-konsultföretaget Delegate ska bli A3.

Ny vd för A3 blir Johan Hellström som redan är vd för både Alltele och T3. Han menar att sammanslagningen inte är så särskilt dramatisk.

– De fyra företagen har redan i dag så nära samarbeten så det handlar närmast om formaliteter och ett namnbyte, förklarar han.

Enligt Johan Hellström blir A3 därmed ett företag som kan ta ansvar för helhetslösningar och ett komplett utbud av kommunikationstjänster och IT-lösningar till både företag och privatpersoner.

Vad blir vinsten med sammanslagningen?

– Att samla vårt norrländska ursprung under ett varumärke och att erbjuda våra kunder något genuint som de kan lita på.

Branschen fel ute

Enligt Johan Hellström är de svenska aktörerna inom telekom- och kommunikationsteknik ute på fel spår och bara ute efter att sälja fler och nya tjänster, som kunder egentligen inte behöver. A3 ska enligt den nye vd:n fokusera på enkelhet och balans.

– Vi vill gå mot strömmen och erbjuda kunder en balans i deras liv. Människor blir bara mer och mer stressade av att vara uppkopplade dygnet runt och med erbjudanden om ännu snabbare och ännu modernare lösningar hit och dit. Det är ingen bra utveckling, säger Johan Hellström.

Sammanslagningen pågår under hösten och ska vara färdig till årets slut.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.