Fyra företag får dela på PTS-miljoner

Innovation Innovationstävlingen ”Betaltjänster för alla” som PTS utlyste är avklarad. Där får fyra vinnare finansiering under 18 månader för att utveckla sina idéer.

Fyra företag får dela på PTS-miljoner

Post- och telestyrelsen har en tradition av att utlysa innovationstävlingar. Den sjuttonde i ordningen gick under namnet ”Betaltjänster för alla” och där ville myndigheten få fram lösningar som var användbara oavsett funktionsförmåga.
– Digitaliseringen av samhället har fått en rejäl skjuts under coronapandemin. Samtidigt har det blivit uppenbart hur betydelsefullt det är att alla medborgare, oavsett förutsättningar, klarar av att vara delaktiga, säger Dan Sjöblom, PTS generaldirektör, i ett uttalande.

Dan Sjöblom säger att det just med tanke på pandemin känns extra värdefullt att PTS driver innovationstakten framåt med sin tävling. Till denna fick man in 25 ansökningar och av dem får nu fyra närmare åtta miljoner i stöd.

Vinnarna är:

  • HiQ med en betalningsbrevlåda så att alla betalningar oavsett kanal ska kunna göras på ett ställe och på lika villkor.
  • Intuicell med en identifieringstjänst som tillåter säker och trygg identifiering av slutanvändaren genom enbart röst (biologiskt inspirerad ai)
  • Funktionsrätt Skåne med en betallösning som gör det möjligt att bekräfta köp genom ansiktsigenkänning.
  • Treddy med en betaltjänst som skapar en tryggare och enklare begagnathandel

För att få fram vinnarna har tävlingsbidragen granskas av ett internt- samt ett externt expertråd. Projektet kommer följas löpande under finansieringsperioden samt efterföljande tre år.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!