G3 har satts på bantningskur

Mobiltelefoner LG:s premiummobil G3 är kanske i häftigaste laget för många kunder och nu presenteras ett nedbantat syskon till såväl storlek som prestanda och pris.

G3 har satts på bantningskur

Att mobiltillverkarna presenterar en lite mindre modell som får åka snålskjuts på sitt riktiga premiumsyskon är nu mera mer regel än undantag. Att LG släpper en bantad version av G3 kommer därför inte som någon överraskning. Med en skärm på fem tum är storleken däremot så långt från mini-konceptet att tillverkaren insett att det inte fungerar som tilläggsnamn. Istället får lillasyster det mer anonyma namnet LG G3s D722.

Mjukvaran och designen har s-modellen gemensam med vanliga G3 men sedan är det slut med det roliga, om vi undantar priset som landar på låga 2 200 kronor plus moms. Premiumkomponenterna är utbytta mot enklare diton och skärmen får till exempel nöja sig med 720p-upplösning. Det är å andra sidan tur för annars hade den den strömsnåla Snapdragon 400-processorn i kombination med bara 1 GB arbetsminne fått för mycket att jobba med.

LG G3s har däremot fått behålla en fin komponent från vanliga G3, nämligen kamerans snabba autofokus som använder laser för att mäta avståndet till motivet.

Redan i slutet av september är det tänkt att LG G3s ska nå butikshyllorn.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.