Galaxy Note II blir mer långsmal

Nya utgåvan av Samsungs pennförsedda jättetelefon får ännu större skärm än tidigare. Samtidigt byter den format vilket ger hopp om att den ändå ska gå att hålla med en hand.

Galaxy Note II blir mer långsmal

Utseende på Note II visar tydliga släktskap med lillebror Galaxy S3 och precis som tidigare är det förutom att vara ett mellanting mellan surfplatta och telefon den medföljande pennan som är grejen. S Pen som den kallas ska nu ha blivit ännu smartare och kan till exempel användas för att göra skärmklipp vilka kan infogas i det tillhörande anteckningsblocket S Note. En kul detalj är att telefonen hjälper dig hålla koll på pennan så att du inte tappar bort den. Skulle de komma för långt ifrån varandra börjar telefonen vibrera för att påminna dig om att hämta pennan.

Film och handvänligt format

Skärmen mäter numera 5,5 tum, vilket är 0,2 tum mer än föregångaren. Samtidigt har Note II inte blivit bredare eftersom Samsung valt att göra skärmen i det filmvänliga och långsmalare 16:9-formatet. Tur det för alla som inte har händer i dasslocksstorlek.

Precis som Galaxy S3 har Note II fått en hög smarta sensorer som känner av vad du gör. Det betyder att det räcker med att svepa med handen över telefonen för att få skärmen att lysa upp och håller man pennan en bit ovanför en ikon får man en förhandsvisning av vad som döljer sig under den.

Redan under oktober ska Galaxy Note II finnas att köpa i svenska butiker uppger Samsung, då till det facila priset av 5 440 kronor plus moms.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.