Gartner: Trådlösa samhället är här

wifi Med antalet mobil enheter i företaget växer också kraven på bra nät. Wifi kommer därför att bli en bärande del av företagets infrastruktur år 2018.

Gartner: Trådlösa samhället är här
Pixabay

Under år 2014 kommer 40 procent av organisationer ha wifi som sin förstahandsuppkoppling för mobiler, surfplattor, datorer och virtuella möten.

– Ethernet har i mångt och mycket varit en av grundpelarna i företagsanslutningar sedan starten av nätverket. Men i takt med att smartphones, bärbara datorer, surfplattor och andra uppkopplade prylar blir vanligare hos konsumenterna ställer de också krav på trådlöshet på företagen, säger Ken Dulaney, vice president och analytiker på Gartner.

I samma veva, trots mer komplexa byggen för wifi-näten, så slipper företagen också variationen av krävande olika anslutningar som usb, micro-usb och andra kablar man kan behöva sig av för till exempel videosystem.

Den ekonomiska aspekten ska man inte heller underskatta menar Gartner. Det kostar en hel del att dra kablar och göra kontors funktionsdugliga med nya kopplingar. När wifi blir en mer bärande del av infrastrukturen behövs bara strömkällor för att hålla kommunikationen levande.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.