Genband satsar på uc för företag

Från att ha riktat sig främst till operatörer och tjänsteleverantörer vill Genband utöka sin kundbas. Nu satsar man på att erbjuda ip-baserade uc-lösningar även till storföretag.

Genband satsar på uc för företag

Enligt Genband kommer deras företagspaket att innehålla integrerad voip, video, federerad och säker ims, presence, applikationer, skrivbordsdelning och samarbetslösningar, samt erbjuda integration med Microsoft Exchange och IBM Sametime. Allt för att underlätta för storföretag att hantera en allt mobilare arbetskraft – och erbjuda en sömlös övergång till ip-baserad uc.

– Genbands beprövade företagslösningar är helt enhetsoberoende och erbjuder kostnadseffektiva, innovativa och evolutionära alternativ som gör det möjligt för företag att maximera både en befintlig och ny infrastruktur, säger Mehmet Balos, marknadschef på Genband.

Enkel väg mot uc

De delar som ska ingå i portföljen blir bland annat Genbands A2 Communications Application Server, S3 Intelligent Session Border Controller, G6 Universal Gateway och C20 Converged Softswitch ihop med applikationssviter som Genband A2 Mobile Office.

Via Genbands sip trunking-lösning kan företag exempelvis skapa ett privat uc-moln över sina befintliga datanät och fixa allt från virtuella växlar till federation och röst vpn-tjänster. Något som får analytikerna att vädra framgång.

– Att en utvecklare vars företag och produkter redan är väl etablerade inom operatörssfären gör denna satsning kommer sannolikt att skaka om marknaden. Omfattningen av Genbands uc-erbjudanden från dag ett, i kombination med en enhetsoberoende plattform, framstår som en synnerligen framkomlig väg för stora företag, kommenterar Brian Riggs, forskningschef på Current Analysis.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.