Generic får strategisk order från EU-militär

It- och telekomgruppen Generic Sweden AB har tecknat avtal med EDA, European Defence Agency, om att genomföra en förstudie runt trådlös kommunikation och mjukvaruradio. Bolaget menar att det strategiska värdet på avtalet är stort.

– Detta är en strategiskt viktig order för Generic. Dels bekräftar det att vi har en ledande kompetens inom kommunikationssystem för de mest krävande kunderna i Europa, dels är EDA en mycket viktig ”spelare” i vår ambition att expandera internationellt, eftersom de har ansvaret för den militära kapacitetsutvecklingen inom EU, säger Magnus Lavman, Vice President International Affairs, på Generic Systems AB.

Generics uppdrag är att stödja en projektgrupp inom EDA med teknisk kompetens samt att lämna förslag för framtidens trådlösa kommunikationslösningar för EU:s militära samarbeten. Det inkluderar bland annat förslag på system- och infrastrukturarkitektur samt val av brandbredd och frekvens.

Slutleverans av denna förstudie sker i december 2007. Därefter fortsätter EDA:s projekt med nya upphandlingar, där Generic är väl positionerat tack vare detta uppdrag. Intäkterna från förstudien är inte av betydande storlek.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.