Generics mobilnät i 870 MHz-bandet klarrapporterat

Generic Mobiles helägda dotterbolag Generic Telecom har den 4 april klarrapporterat till Post och Telestyrelsen att bolagets mobila bredbandsnät är utbyggt enligt licensvillkoren (se länkad artikel från 2006 nedan). Nätet har täckning i Stockholm, Göteborg, Malmö, Landskrona, Helsingborg samt delar av E4 och E6.

Generic hävdar i ett pressmeddelande idag att företagets mobila bredband med nuvarande version har en överföringshastighet som uppgår till maximalt 5,6 Mbit/s vid nedladdning och maximalt 2,8 Mbit/s vid uppladdning. Det går upp till sju gånger så fort att skicka filer, mail eller arbeta via VPN-klient jämfört med traditionell Turbo 3G givet den högre hastigheten vid uppladdning. Tekniken som Generic använder sig av är en variant av UMTS-TDD på 870 MHz-bandet vilket ger en kostnadseffektiv yttäckning.

Telekomoperatören Generic Mobile är specialiserad på meddelandetjänster. Så gott som alla Sveriges räddningstjänster, landsting, polisen och privata larmföretag använder Generic Mobiles lösningar för sin verksamhetskritiska kommunikation.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.