Genesys gör kontaktcentret tillgängligt för kunder med synnedsättning

kontaktcenter Samarbetar med appen Be my eyes för att erbjuda videomöte med kontaktcenteragenter.

Genesys gör kontaktcentret tillgängligt för kunder med synnedsättning

Över två miljarder människor i världen har någon form av synnedsättning, något som gör det problematiskt att söka information och utföra ärenden i digitala kanaler.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Kontaktcenterleverantören Genesys vill råda bot på detta genom att samarbeta med Be my eyes, en app som kopplar samman synskadade med frivilliga personer som vill hjälpa dem att lösa problem av olika slag. Det kan handla om att beskriva ett föremål eller att hjälpa till med att lösa teknikproblem.

Helt nya möjligheter i kontaktcentret

Enligt Genesys är man först i världen med att erbjuda integration med Be my eyes och man kommer att kunna erbjuda synskadade helt nya möjligheter att navigera i kontaktcentret. Det kan till exempel handla om att man startar ett videomöte med en agent för att hitta önskad produkt i sortimentet.

– Många företag blir kontaktade av kunder med synnedsättningar, men är ofta inte tillräckligt väl förberedda för att kunna hjälpa dem. Vi tror att varje kundupplevelse måste vara empatisk och effektiv och integrationen med Be my eyes är ett viktigt steg i den riktningen, säger Peter Graf, chief strategy officer på Genesys til Cx Today.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.