Genesys nya ai-funktioner ska stötta agenterna

kontaktcenter Genesys Cloud får tillskott i form av bland annat en ny virtuell agent och utökade möjligheter till automatisering.

Genesys nya ai-funktioner ska stötta agenterna

Kontaktcenterleverantören Genesys rullar ut ännu mer ai-kraft i sin molnbaserade plattform Genesys Cloud. Nya ai-funktioner ska ge större möjligheter att använda sig av automatisering, analysfunktioner och konversationell intelligens i kontaktcentret.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

– I dagens komplexa affärsmiljö måste organisationer hitta den rätta balansen mellan användningen av ai och automatisering för att öka effektiviteten samtidigt som man håller sina kunder och anställda engagerade, säger Olivier Jouce, som är produktchef på Genesys, och fortsätter:

– Den revolutionerande kraften hos generativ, konversationell och prediktiv ai i Genesys Cloud-plattformen hjälper organisationer att nå snabba resultat genom att använda sig av beprövade verktyg som låter dem interagera med kunder och anställda på nya sätt.

Genesys Copilot är en funktion som förser medarbetarna med stöd i realtid, vilket gör dem mer effektiva, och som bygger på användning av generativ ai och stora språkmodeller. Copilot-funktionen kan stötta agenterna som har direkt kontakt med kunder, men kan enligt Genesys med fördel även användas av kontaktcenterchefer och administratörer.

Agent Copilot, som redan finns tillgänglig, kan lyssna på kundkonversationer i realtid och föreslå svar som agenterna kan ta hjälp av. Verktyget kan transkribera och skapa sammanfattningar av samtliga kundinteraktioner.

De andra Copilot-verktygen, som heter Supervisor Copilot och Admin Copilot, kommer att bli tillgängliga för Genesys kunder någon gång senare i år.

Mer avancerad virtuell agent

Man lanserar också en ny virtuell agent som ska göra det möjligt att automatisera mer komplexa kundinteraktioner än vad som tidigare varit möjligt. Den nya funktionen ska bland annat vara bättre på att tolka oklara frågeställningar och samla in den information som behövs för att lösa kundärenden. Funktionen kommer att bli tillgänglig under det tredje kvartalet i år enligt Genesys.

Ytterligare en ny funktion, som kallas Empathy detection, ska kunna hjälpa ditt företag att få kunderna att känna sig sedda, hörda och förstådda. Funktionen bygger på avancerad röst- och textanalys som i kombination med ai-teknik kan utvärdera hur empatiskt kundmötet upplevs. Med hjälp av denna insikt ska agenterna kunna förbättra sin emotionella intelligens och träna upp sin förmåga med hjälp av personligt utformad utbildning.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.